Elien en therapiehond Fons aan het strand

Mijn verhaal

pawsome coaching

Ik ben Elien, de trotse dierenmoeder van Fons (mijn Golden Retriever) en Snooze (mijn eigenwijze Britse Korthaar). Samen wonen we in de boeiende stad Aalst.  

 

Nadat ik in 2007 afstudeerde als kleuteronderwijzeres, heb ik enkele jaren in het onderwijs gewerkt. Ik merkte echter dat mijn hart uitging naar kinderen en jongeren die het iets moeilijker hadden, om gelijk welke reden. Daarom besloot ik om verder te studeren en behaalde ik het diploma Graduaat Orthopedagoge. Zo kwam ik terecht in de bijzondere jeugdzorg. Hoewel ik dit zeer graag deed, botste ik zelf tegen enkele moeilijkheden aan waardoor ik met twee burn-outs te maken kreeg. Na enkele jaren mijn eigen weg te zoeken, kwam ik tot de conclusie dat ik kinderen en jongeren die het moeilijker hebben op een “andere” manier wou helpen. En zo besloot ik om hierbij natuur en dier(en) te betrekken omdat dit voor mij ook zeer heilzaam bleek te zijn. Ik volgde een aantal opleidingen met name ‘Dog Assisted Coach’ en ‘VIDA’ bij Pets4Care (zie de infovideo* hieronder), ‘Rots en Water’,  ‘Vriendenprogramma’, ‘EFT voor kinderen’, ‘Matrixmethode’  en ‘kinder- en jongerencoach’ bij Yourcoach. Daardoor heb ik nu de mogelijkheid om te doen wat ik heel graag doe, namelijk kinderen en jongeren helpen bij groeien en bloeien.  

 

 

 

Ik ben rustig, zachtaardig, geduldig, zorgzaam en creatief en vind connectie maken en authenticiteit zeer belangrijk. Ik heb respect voor de natuur, de dieren en alle mensen, en luister graag naar wie je bent zonder te oordelen. Wij mensen zijn zeer sterk in het verbaal communiceren, en toch vind ik het belangrijk om je af en toe wat meer in jezelf te keren en te luisteren naar je lichaam. UIT je hoofd, IN je lijf! Want je lichaam zegt heel veel over hoe je je echt voelt.

*Infovideo Pets4Care