kindercoach

Coaching met therapiehond

Is je kind onrustiger dan gewoonlijk? 

Heeft je kind weinig zelfvertrouwen? 

Slaapt je kind niet goed? 

Piekert je kind veel? 

Is je kind regelmatig boos, verdrietig of angstig? 

Heeft jouw kind het moeilijk om gevoelens te verwoorden? 

Heeft je kind het moeilijk met een ingrijpende gebeurtenis zoals het overlijden van een dierbare, een scheiding of verhuis? 

Wordt je kind gepest? 

Heeft je kind het moeilijk om vrienden te maken? 

Heeft je kind een negatief zelfbeeld? 

Kan je kind moeilijk grenzen aangeven? 

Antwoord je ‘ja’ op één of meerdere van deze vragen, dan is dit laagdrempelige, oplossingsgerichte en kortdurende traject iets voor jouw kind. Tijdens de individueel aangepaste coachingsessies kijken we samen naar wat je kind zelf graag wilt veranderen. Zo kunnen we doelgericht werken aan de hulpvraag zodat hij/zij zich weer beter voelt en weer kan genieten van het kind-zijn. 

Ik vind het zeer belangrijk dat er een sfeer van vertrouwen en veiligheid is, daarom start ik de eerste coachingsessie met hele fijne spelletjes en ontspannende oefeningen. Doorheen de sessies worden steeds het denken (hoofd), voelen (hart) en doen (handen) verweven. Hiervoor maak ik gebruik van verschillende creatieve methoden zoals: 

 

 

ü schrijven, tekenen, schilderen 

ü mindfulness 

ü natuurcoaching 

ü opdrachten doen met mijn therapiehond Fons 

ü weerbaarheidsoefeningen uit Rots en Water 

ü rollenspel met mij of mijn therapiehond Fons  

ü   EFT (Emotional Freedom Techniques) werkt door zachtjes te tikken op specifieke punten op het lichaam terwijl je je concentreert op de angstige gevoelens of de moeilijke gebeurtenis. Hierdoor wordt de emotionele lading van de angs/gebeurtenis vermindert.

ü   Matrixmethode: een techniek die gebruikt wordt om negatieve emoties, stress en belemmerende overtuigingen te verminderen.


1

Je neemt contact op via de website of per telefoon voor meer informatie en maakt eventueel een afspraak voor een intakegesprek. 

2

De intake gaat enkel met de ouder(s)/ opvoedingsfiguur door. Zo leren we elkaar kennen en gaan we samen op zoek naar wat ik kan betekenen voor jullie en jullie kind. 

3

We gaan van start met de coachingsessies. Deze gaan door bij mij thuis in Aalst of op locatie in een bos/park. De locatie van de coaching wordt gekozen in onderling overleg.

4

Na een drietal sessies is er een tussentijds gesprek met de ouder(s)/ opvoedings-

figuur om te bekijken hoe het onder- tussen gaat met jullie kind en om zo eventueel het traject aan te passen aan de noden die er zijn. 

5

Na een 7 à 8 sessies bekijken we samen of het doel bereikt is en of we de coaching kunnen afronden 

Een intakegesprek duurt 60 minuten.

 

Een coachingsessie duurt 60 minuten.

 

 

Intakegesprek: 60 euro.

Coachingsessie: 60 euro. 

 

Vragen tussendoor zijn gratis.

Tot uiterlijk 24 uur voor de afspraak, kan je ze verplaatsen of annuleren. Indien dit niet tijdig gebeurt, zal het normale tarief in rekening gebracht worden. 


Andere voorwaarden kan je hier lezen.