kindercoach

Hondenangst overwinnen

Stel je voor dat jij of jouw kind op een dag zijn/haar hondenangst heeft overwonnen! Jullie kunnen weer gaan wandelen in het bos, op bezoek gaan bij vrienden, rustig de hobby’s uitoefenen zonder de dreiging dat er een hond voorbij loopt.  

 

Uiteraard moeten we steeds voorzichtig blijven met honden, maar vaak is de angst die er heerst buiten proportie. 

 

 

Elke angst kan overwonnen worden dus ook hondenangst! 

1

Je neemt contact op via de website of per telefoon voor meer informatie en maakt eventueel een afspraak voor een intakegesprek. 

2

De intake gaat enkel met de ouder(s)/

opvoedingsfiguur door. Zo leren we elkaar kennen en gaan we samen op zoek naar wat ik kan betekenen voor jou of jullie (kind). 

3

De eerste keren kom ik bij jou/jullie thuis langs om zo reeds enkele inzichten te geven over het denken (hoofd), voelen (hart) en doen (handen) via spelletjes, knuffel- en speelgoedhonden, filmpjes… en zonder Fons (mijn therapiehond).

4

Pas wanneer jijzelf het kind zelf aangeeft dat jij/hij/zij klaar is voor een volgende stap, worden er stapsgewijs contacten met Fons (mijn therapiehond) opgebouwd. 

5

Meestal zijn er ongeveer 8 sessies nodig om honden- angst te overwinnen. Afhankelijk van de intensiteit van de angst kan het iets sneller of iets langer duren voor we kunnen afronden. 

Een intakegesprek duurt 60 minuten.


Een coachingsessie duurt 60 minuten.


Het aantal coachingsessies die nodig zijn, is afhankelijk van de intensiteit van de hondenangst. Dit kan variëren  tussen de 6 en 10 sessies.

Intakegesprek: 60 euro.

 

Coachingsessie: 

Eerste paar keren bij jou/jullie thuis: 60 euro + vervoersonkosten 0,30 euro/km.

 

Bij mij thuis of in het bos: 60 euro.

 

Vragen tussendoor zijn gratis.

Tot uiterlijk 24 uur voor de afspraak, kan je ze verplaatsen of annuleren. Indien dit niet tijdig gebeurt, zal het normale tarief in rekening gebracht worden. 


Andere voorwaarden kan je hier lezen.